Få fler små hjärtan att slå i februari.

Hjärtebarnsfonden arbetar för att ge röst åt alla barn, ungdomar och vuxna som sedan födseln lever med ett trasigt hjärta . Det gör vi bland annat genom att under februari utlysa en Hjärtebarnsmånad.

– Det här är vårt sätt att uppmuntra till engagemang och uppmärksamhet kring frågor som rör och berör unga med hjärtfel. Nu hoppas vi att många, många vill vara med och hjälpa till med  aktivt vara med i arbetet för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel, säger Johan Björkman, ansvarig för insamling och kommunikation på Hjärtebarnsfonden.

Det här händer under Hjärtebarnsmånaden 2019; 

Följ Hjärtebarnsfonden i sociala medier.

Anmäl dig till insamlingseventet 14,14,14,>>>

Starta en egen insamling.

Se vår reklamfilm på TV3 eller Kanal 5.

Köp en hjärtelott från Folkspel.

Eller varför inte bara swisha in din gåva på 90 05 877.

Stort tack för ditt livsviktiga engagemang!

Varje år får 1000 mammor och pappor i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 40 000 personer med medfött hjärtfel, varav närmare hälften är under 18 år.

Berättelser som ligger varmt om hjärtat

Se alla berättelser

Ljudet av ett litet hjärta

Varje år föds 2000 barn med hjärtfel. Ett av dem är Dante och han föddes med tre. Nu har Dantes föräldrar, tillsammans med bandet Amason, spelat in hans hjärtslag och skapat en ny version av The Knifes låt “Heartbeats”. Varje gång låten spelas går intäkterna till stöd och forskning via Hjärtebarnsfonden.

Läs hela artikeln

Nyheter och opinion

Se alla nyheter