fbpx
Gåvoshop
Varukorg
Din varukorg är tom

Varje dag föds tre barn med hjärtfel.

Ida, Bosse, Eliot, Hailey, Benjamin och Vilja föddes med trasiga hjärtan. De lever här och nu och älskas gränslöst mycket.  De är just hjärtebarn på alla sätt och vis. I medgång och i motgång. I vardagen hemma och på sjukhuset. Läs medföljande folder och lär känna dem du hjälper lite mer. Och var stolt över det du bidrar med i kampen mot medfödda hjärtfel.

Hjärtfel är den vanligaste missbildningen bland små barn över hela världen. Även i Sverige. För inte så länge sedan var dödligheten hög bland de här barnen – några diagnoser var lika med en säker död –  men tack vare framstegen inom barnhjärtkirurgi och medicinsk teknik överlever betydligt fler barn i dag än för 25 år sedan. Ändå återstår oändligt mycket att göra.

utdrag ur Instagraminlägg; 

”Junie, älskade Junie Vilja Nathalie. Du är en kämpe av dess like. Det du har behövt gått igenom under dina första dagar är inget någon ska behöva gå igenom. Du är helt perfekt, det enda är att ditt hjärta blev lite tokigt och lungartären och kroppspulsådern bytte plats så du inte kunde syresätta dig rätt. Men det har världens bästa läkarteam här i Göteborg nu åtgärdat. Idag har du fått komma ner från intensiven till vårdavdelningen och vi är så lyckliga.

Vi har en bit kvar att vandra men som den kämpe du är så är vi övertygade om att du kommer klara detta! Det kommer bli några veckor till på sjukhus här i Göteborg och Uppsala. Mamma och pappa älskar dig mer än allt i hela världen💕 #transpositionofthegreatarteries #tga #hjärtebarn”

Hjärtebarnsfonden kämpar för att ge barn, ungdomar och vuxna som fötts med hjärtfel samma möjligheter till liv och utveckling som ”alla andra” ser som självklara. Vi ger röst åt hjärtebarnen. I skolan, på arbetsplatsen och bland beslutsfattare. Hjärtebarnsfonden står på hjärtebarnens sida när det gäller att få fram nya och bättre behandlingsmetoder för medfödda hjärtfel.

Det är tack vare ditt viktiga stöd som givare vi lyckats nå så här långt. Men vi vill vidare. Därför hoppas jag att du vill följa med oss på resan framåt. Du behövs för att vi tillsammans ska flytta gränserna och hjälpa fler hjärtebarn och deras familjer.

Ett varmt tack för ditt stöd till Ida, Bosse, Eliot, Hailey, Benjamin, Vilja och alla andra hjärtebarn.

Ge din gåva i kampen mot medfödda hjärtfel här>>>