fbpx
Gåvoshop
Varukorg
Din varukorg är tom
Marika Birgersson

Hjärte­barns­fonden öppnar årets lägerverksamhet

Hjärtebarnsfonden anordnar årliga läger för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer samt för vuxna födda med hjärtfel.

Speciella insatser krävs för att anordna lägerverksamhet för barn och ungdomar som är födda med hjärtfel. Det behövs ledare med kunskaper om hur barn och ungdomar fungerar i vardagen och specialutbildade sjukvårdskunniga läkare eller sjuksköterskor som ansvarar för den medicinska säkerheten.

”Det är jätteroligt att vår lägerverksamhet lockar ett ökat antal deltagare” säger Marika Birgersson, ansvarig för lägerverksamheten. ”Vi har de senaste åren fortsatt arbetet med att utveckla lägren för att möta dagens barn och ungdomar, och även med att sprida vetskapen om våra läger. Nu ser vi effekterna av det arbetet”.

Under 2020 erbjuds 7 olika läger, som tex Nordisk läger i Danmark, Ridläger, Vinterläger och E-sportläger.  Antalet lägerdeltagare ökar, och under 2019 kunde ca 100 hjärtebarn och vuxna födda med hjärtfel erbjudas plats.

Hjärtebarnsfonden är beroende av bidrag för att kunna arrangera dessa läger.

”Inför varje år hoppas jag att vi får in tillräckligt med bidrag för att kunna genomföra den planerade verksamheten” säger Marika. ”Vi är otroligt tacksamma för alla privata givare, stiftelse och fonder som bidrar till att hjärtebarn kan få åka på lägren. För många barn är det första gången de är hemifrån på egen hand, och vi är så glada att vi kan stötta dem på vägen”.

Ge en gåva