fbpx
Gåvoshop
Varukorg
Din varukorg är tom

Varmt tack för ett fantastiskt engagemang i februari

Tack till alla som har varit med under Hjärtebarnsmånaden 2020

Hjärtebarnsfonden vill rikta ett stort tack till alla er som har engagerat er under årets Hjärtebarnsmånad på ett eller annat sätt. Vi är överväldigade av att se alla initiativ, bidrag och gemenskapen detta har skapat. ⁠

Utan alla generösa bidrag till vår Facebookinsamling, swishdonationer och andra engagemang skulle inte Hjärtebarnsmånaden lyckas. ⁠Tack vare alla er som har varit med och bidragit har vi samlat ihop över 1 miljon kronor i år och fler små barnhjärtan kan fortsätta slå.

Vi på Hjärtebarnsfonden är oändligt tacksamma över alla fantastiska engagemang vi har sett under Hjärtebarnsmånaden 2020, både från privatpersoner och företag.

Här har vi samlat några av dem:

Ridskolan Stjärnhästen

Sandra Tiden driver den småskaliga hästverksamheten Stjärnhästen med anpassad ridning för de som trivs bra i ett litet sammanhang. Hon uppmärksammade Hjärtebarnsmånaden genom att under sportlovet erbjuda prova-på-ridning där alla intäkter gick oavkortat till Hjärtebarnsfonden.

Stjärnhästen har många elever med funktionsvariation, även en del hjärtebarn. ”Alla är välkomna till oss!”, säger Sandra. ⁠
⁠Sandra Tidens son Milton opererade sitt hjärta i Lund när han var åtta månader gammal. ”Det var den värsta dagen i mitt liv men nu i efterhand även en av de bästa då operationen blev lyckad. Styrka till alla er som kämpar ”, berättar Sandra. ⁠

Under prova-på ridningen samlade ridskolan Stjärnhästen ihop 2400 kronor som skänktes till fonden.

 

Studio Epic Tattoo

Studio Epic Tattoo i Gubbängen utanför Stockholm erbjöd hjärttatueringar för 500 kronor där alla intäkter skänktes till Hjärtebarnsfonden. Initiativet visade sig vara populärt, och många kom förbi för att tatuera ett hjärta till förmån för Hjärtebarnsfonden. Av dessa personer var flera hjärtebarnsföräldrar. Efter helgen hade Studio Epic Tattoo samlat ihop 6500 kronor till Hjärtebarnsfonden. Daniel och Hanna som driver tatueringsstudion tycker att man istället för rosor och choklad ska ge bort en gåva som gör skillnad och varar för evigt. ”Det är ju den bästa gåvan, och nu får man även göra en god gärning på köpet”.

Mitt Starka Hjärta UF

Victor och Josefine driver sitt eget smyckesföretag Mitt Starka Hjärta UF, och tillverkar halsband för att stödja barn med hjärtfel. I februari valde de att engagera sig och skänka 40 kronor för varje halsband till Hjärtebarnsfonden. 19-åriga Josefine som är VD i företaget är själv ett hjärtebarn. Hon föddes år 2000 med 14 hjärtfel, men efter två operationer har hon nu bara två hjärtfel kvar; en förträngning mellan vänster kammare och vänster förmak och en böjd aortabåge.
Idag lever Josefine som vilken tonåring som helst, men hon får gå på kontroller en gång per år för att kolla att allt är bra med hjärtat.
”Orsaken till att allt har gått så bra är tack vare Hjärtebarnsfonden och alla pengar som skänks till Hjärtebarnsfonden så fler barnhjärtan får chansen att slå. Jag tycker verkligen att fler borde skänka pengar så alla barnhjärtan får chansen att slå”, säger Josefine.

Systrarna Pyssel 

11-åriga Emila är född med hjärtfel. Förra sommaren deltog hon i Hjärtebarnsfondens ridläger och ville därefter engagera sig under Hjärtebarnsmånaden då hon var så tacksam över att få åka iväg på läger. Emila tillverkade armband som hon sålde under februari, och skänkte alla pengarna hon fått in till Hjärtebarnsfonden. Totalt samlade Emila in 2900 kronor.

Heart Light UF

Emmy Nordh går teknikprogrammet på Malgomajskolan i Vilhelmina där hon driver sitt eget företag HeartLight UF som tillverkar doftljus.⁠ Emmy valde att skänka en del av vinsten från hennes UF-företag till Hjärtebarnsfonden då hon själv är ett hjärtebarn. I varje paket med ljus skickade hon dessutom med en broschyr o

m Hjärtebarnsfonden. ⁠

Emmy föddes med ett ärftligt hjärtfel som flera i hennes släkt också har. Trots sitt hjärtfel älskar Emmy att träna, främst att spela innebandy. ⁠

”Både mitt hjärtfel och min astma som jag också har brukar jag använda som drivkraft. Jag vill vissa att jag klarar av att träna och hänga på alla andra i laget ändå. Men sedan vet jag att det finns många människor som har det mycket jobbigare. Därför vill jag samla in pengar och skänka till Hjärtebarnsfonden. Alla förtjänar det bästa som är möjligt!” säger Emmy. ⁠

Baby Mocs

Baby Mocs säljer veganskor för barn på Södermalm i Stockholm, och brukar vanligtvis skänka pengar till hemlösa. På Alla Hjärtans Dag och under helgen som följde valde de dock att uppmärksamma Hjäretbarnsfonden genom att skänka 14% av deras totala intäkt dessa dagar till fonden. De delade dessutom ut broschyrer, ballonger och godis till barnfamiljer som kom in i affären.

Care of Beds

Sängföretaget Care of Beds valde att bidra på Alla Hjärtans Dag genom att skänka 5 % av deras totala intäkter från alla deras 5 affärer runtom i landet. De uppmanade även kunder att swisha en slant, samt delade ut broschyrer och spred information. Totalt skänkte de en summa på 8700 kronor till Hjäretbarnsfonden.

Thereses målning

Therese Alm målade en hjärtmålning som hon sålde till förmån för Hjärtebarnsfonden. Målningen låg upp på tradera för budgivning, och såldes tillslut för 1060 kronor som skänktes till Hjärtebarnsfonden.

För ett år sedan när Therese Alm var gravid med sitt andra barn, visade det sig att en av hennes närmsta vänners dotter Lova hade fötts med ett oupptäckt hjärtfel.⁠ Lova flögs akut ner till Göteborg med ambulansflyg och Therese som precis hade fött sitt eget barn kunde känna vännens rädsla och ovisshet. Thereses barn föddes friskt, men vännens barn Lovas öde påverkade henne starkt. I julas när Lova återigen fick åka ner till Göteborg för att genomgå tre hjärtoperationer, bestämde sig Therese att måla mängder av julkort som hon sedan sålde för att samla in pengar till Lovas familj. ⁠Det har gått bra för Lova, hon återhämtar sig med rasande fart och leker med Thereses egen son. Trots de goda nyheterna vill Therese fortsätta engagera sig för att alla barn ska få en chans att leva. Under Hjärtebarnsmånaden ville hon därför donera hela vinsten från försäljningen av målningen till Hjärtebarnsfonden. ⁠

Brasseri Balzac

Restaurang Brasseri Balzac i Stockholm valde att skänka 10% av deras försäljning på Alla Hjärtans Dag till Hjärtebarnsfonden.

”Denna dag betyder så mycket för oss alla på olika sätt vare sig det är St Valentin, kärlek, tvåsamhet eller ett tillfälle att bara göra något extra för eller med den man älskar allra mest. Vi på Balzac har valt att hedra just hjärtan denna dag. Och framförallt de barn som föds med hjärtan som är lite svagare eller mycket svagare eller kanske inte klarar sin uppgift alls.”

Balzac skänkte en summa på 20 105 kronor till Hjärtebarnsfonden den 14 februari, samt en ytterligare summa på 2200 kronor som de samlade ihop genom att kunder i restaurangen swishade ett bidrag.