fbpx
Gåvoshop
Varukorg
Din varukorg är tom

Ändrade mötesrutiner på grund av coronasituationen

Coronahotet och dess inverkan på kommande årsmöten i våra lokala föreningar diskuterades av föreningsordföranden i helgen. Ordförandegruppen enades om att i rådande läge rekommendera att de årsmöten som nu ska hållas i de lokala föreningarna i möjligaste mån sker via digitala mötesplatser. Detta för att minimera risken för spridning av coronavirus. Samma sak gäller planerade aktiviteter där medlemmar och anhöriga möts fysiskt. Detta gäller t.o.m den 30 april.Vi är observanta på utvecklingen och följer de åtgärder som rekommenderas av våra myndigheter.

Som medlem i Hjärtebarnsfonden får du del av tillförlitlig information genom våra kontaktpersoner i vården samt i de nätverk där Hjärtebarnsfonden är representerad.  Följ oss gärna i sociala medier eller tag kontakt med vårt kontor i Stockholm om du har frågor.

Hjärtebarnsfonden ser med allvar på den uppkomna situationen och vill stödja de medlemmar som känner sig oroliga. 

Lägerverksamheten 

Hjärtebarnsfonden kommer att genomföra läger som planerat. Skulle läget förändras med anledning av coronaviruset kommer anmälningsavgift och deltagaravgift att återbetalas.

Vi håller oss uppdaterade och fattar beslut utifrån de riktlinjer Folkhälsomyndigheten anger.

Har du specifika frågor ber vi dig att kontakta behandlande läkare eller kontaktsjuksköterska.

Begränsa dina sociala kontakter

Att distansera sig socialt innebär att begränsa de sociala kontakter man har för att begränsa smittospridning. Oavsett om det gäller när man förbereder sig inför en operation eller när man återhämtar sig hemma, har många hjärtebarn och deras familjer erfarenhet av att distansera sig socialt vid något tidigare tillfälle. Då COVID-19 situationen förändras snabbt just nu, finns det en del saker som den medicinska sakkunskapen helt enkelt inte vet ännu. Enligt rekommendationer från WHO och CDC, är social distansering något som varje individ och samhälle kan göra för att begränsa smittospridningen

Hjärtebarnsfonden hänvisar fortsättningsvis till Folkhälsomyndighetens råd, som uppdateras kontinuerligt på  www.folkhalsomyndigheten.se, och till www.1177.se  för fördjupad och dagsaktuell information.

Stockholm 2020-03-16

Ordförande 

Linda Sundberg– Riksstyrelse

Elin Hallberg – Halland

Susanne Erlandsson – Väst

Lena Klarefelt – Kronoberg

Fredrik Stålberg – Central

Lovisa Wetterblad – Stockholm

Karin Ivarsson – Öst

Heidi Gjortz – Uppsala

Maria Brännhult – Jönköping

Carolin Persson – Norr

Clara Olandersson – GUCH

Anna Larsson – Syd

Ulrika Bjarnetoft – Värmland

Sara Berntsson – Mitt