fbpx
Varukorg
Din varukorg är tom

Hjärte­barns­månaden 2022

Ett trasigt barnhjärta förändrar allt

Hjärtebarnsfonden arbetar för att ge röst åt alla barn, ungdomar och vuxna som sedan födseln lever med ett trasigt hjärta. Det gör vi bland annat genom att under februari utlysa en Hjärtebarnsmånad.  Under denna månad samlar vi in pengar för att fler lagade barnhjärtan ska fortsätta slå. Tack vare forskningen kan många trasiga barnhjärtan lagas idag. Men för att fler ska överleva och få ett ännu bättre liv så behövs det mer pengar.

I år är målsättningen att samla in 2 miljoner kronor under Hjärtebarnsmånaden i februari.
Med din hjälp kan vi nå målet.

– Det här är vårt sätt att uppmuntra till engagemang och uppmärksamhet kring frågor som rör och berör unga med hjärtfel. Nu hoppas vi att många, många vill vara med och hjälpa till med  aktivt vara med i arbetet för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel, säger Johan Björkman, ansvarig för insamling och kommunikation på Hjärtebarnsfonden.

Det här händer under Hjärtebarnsmånaden 2022

Sociala medier. Hjärtebarnsfonden kommer att lägga upp inlägg dagligen under hela februari på Facebook och Instagram under februari. Kolla in, ”lajka” och dela.

Delade inlägg. Har du personliga erfarenheter eller upplevelser av hur det är att vara hjärtebarnsförälder eller vuxen med medfött hjärtfel? Vi hoppas att du också vill dela din berättelse och dina upplevelse med oss – i bilder och ord. Lägg ut din historia, eller bild på ditt hjärtebarn på Instagram och tagga @hjartebarnsfonden så delar vi ett urval av inläggen i våra kanaler.

Hjärtebarnsfondens årliga Swishevent den 14 februari ordnas för sjätte året i rad. Häng med och gör något meningsfullt på Alla Hjärtans Dag och ge ditt stöd till kampen mot medfödda hjärtfel. Bjud in vänner och bekanta och dela eventet. Gå med i eventet här!

Hjärtpraliner. Från Cecilia Nordström Chocolates kan du beställa himmelska chokladpraliner i hjärtform, där 10% av intäkterna skänks till Hjärtebarnsfonden. Du kan beställa via deras hemsida här.

Egen insamling. Starta en egen Facebook insamling. Det gör du enkelt genom välja ”insamling” i kolumnen till vänster när du går in på startsidan på Facebook (under rubriken ”upptäck”). När du valt att göra din statusuppdatering som en insamling, skriver du in Hjärtebarnsfonden som organisation i sökrutan. Berätta din personliga historia och sprid insamlingen bland dina vänner.
På vår hemsida kan du också starta en egen insamling. Dela din berättelse och sprid dina starka upplevelser där.

Facebook profilbildsfilter. Visa ditt engagemang och stöd oss under Hjärtebarnsmånaden genom att lägga på vårt filter på din profilbild på Facebook! Det gör du enkelt genom att klicka på din profilbild och välj ”uppdatera profilbild”. Där kan du välja ”lägg till filter” och söka på Hjärtebarnsfonden eller Hjärtebarnsmånaden så kommer vårt filter upp. Du hittar också vårt profilbildsfilter direkt via länken här!

Bordsaffisch. Skriv ut och ta med denna lilla bordsaffisch till din arbetsplats eller ditt barns förskola, eller varför inte till ditt lokala gym. Den finns att ladda ner här.

Webbshoppen. Detta år säljer vi digitala Alla Hjärtans Dags gåvobevis. Perfekt att ge bort på Alla Hjärtans Dag som alternativ till någon du tycker om istället för choklad eller blommor! Finns i Webbshoppen!

Stöd oss genom dessa företag

Choklad som gör skillnad. Från Cecilia Nordström Chocolates kan du beställa himmelsk choklad där 10% av intäkterna skänks till Hjärtebarnsfonden. Du kan beställa via deras hemsida här.

Hos Florister i Sverige har Hjärtebarnsfonden har sin egen bukett som man kan beställa hos Florister i Sverige via deras hemsida här. Vid köp av en bukett kan du bidra med 30 kronor till Hjärtebarnsfonden. Passa på att beställa en fin blombukett till nära och kära under februari, eller varför inte överraska din partner med ett härligt blombud på Alla Hjärtans Dag?

Eller varför inte bara Swisha in din gåva på 90 05 877.

Stort tack för ditt livsviktiga engagemang!

Varje år får 2000 mammor och pappor i Sverige beskedet att deras nyfödda barn har fel på sitt hjärta. Det kan röra sig om allt från mindre hål som växer igen av sig själv till livshotande situationer som kräver omedelbar operation. I dag lever fler än 40 000 personer med medfött hjärtfel, varav närmare hälften är under 18 år.