fbpx
Varukorg
Din varukorg är tom

Debattartikel i Göteborgs-Posten

Övergången från barnsjukvård till vuxensjukvård behöver ses över. Det skriver vi tillsammans med flera organisationer i dagens Göteborgs-Posten.

Debattartikeln baserar sig på studien StepStones som Hjärtebarnsfonden har varit med och finansierat.

”Den nationella studien #Stepstones har utvärderat effekten av ett strukturerat och personcentrerat övergångsprogram. Genom att utvärdera programmet på ungdomar med medfödda hjärtfel har de kunnat påvisa betydelsefulla aspekter i övergången. Ungdomarna visade på en ökad förmåga att ta ansvar för sin sjukdom och hälsa, de hade också en betydligt högre kunskap och förståelse för sin behandling och framtida uppföljning jämfört med ungdomar som fått en vanlig rutinvård.” 

Läs gärna och dela artikeln, du kan läsa den här.