fbpx
Ge en gåva

Nyheter

Små saker som har stor betydelse

Hej!

Min dotter Hedda genomgick sin fjärde öppna hjärtoperation för ett par månader sedan på Lunds universitetssjukhus. Operationen gick bra och vi lämnade sjukhuset efter två veckor med en känsla av lättnad.

.

På avdelning 67 i Lund träffade jag andra familjer med hjärtebarn som inte var lika lyckligt lottade som vi. Familjer som svävade i ovisshet inför vad som skulle komma. Föräldrar och barn som inte visste när de skulle få komma hem till sitt. …

Tim väntade på ett nytt hjärta

”Det finns inte längre mer att göra än att hoppas att Tim orkar vänta tills det finns ett hjärta. Nu handlar det bara om att hålla näsan ovanför vattenytan, att försöka hålla allt så stabilt det bara går. Det finns ingen mer vård att ge än det som redan görs.”

Hjärtebarnsfonden fick ta del av hjärtebarnet Tims historia genom mamma Caroline, som vill uppmärksamma vikten av organdonation och barnen som väntar på att få ett nytt hjärta. 

Donationsveckan – Sagas och Signes hjärtan

Under donationsveckan vill Hjärtebarnsfonden uppmärksamma vikten av organdonation och barnen som väntar på att få ett nytt hjärta. 

Detta är berättelsen om tvillingsystrarna Saga och Signe, vars hjärtan bidrar till att rädda livet på andra hjärtebarn.

Saga föddes med pulmonalisstenos och opererades när hon bara var 5 dagar gammal, och operationen gick bra. Bara någon månad efter Sagas lyckade hjärtoperation i Göteborg fick familjen veta att både Saga och tvillingsystern Signe led av en genetisk sjukdom. En sjukdom som det inte finns något botemedel för, inget hopp. …