Ge en gåva

Nyheter från Stockholm

Sportlovsaktivitiet i Hammarbybacken, 24-26 februari- Inställd

På grund av det milda vädret har tyvärr inte Hammarbybacken kunnat öppna för säsongen och vi måste tyvärr ställa in denna aktivitet. Det är såklart väldigt tråkigt då det var många medlemmar som såg fram emot denna. Vi hoppas vi får en ny möjlighet 2021.

Leos lekland, 8 februari 2020

En fartfylld och rolig dag på Leos lekland där 27 barn med deras familjer deltog!

Familjefika, 15 december

Sju familjer deltog på en mysig fikastund tillsammans med andra hjärtebarnsfamiljer vid Högalidskyrkan i Stockholm

Mammaträff på Gamla stans polkagriskokeri, 16 november

Vi var 16 mammor som denna eftermiddag fick lära oss göra polkagrisar på Gamla stans polkagriskokeri. Rolig och uppskattad aktivitet som följdes av en trevlig middag på närliggande restaurang.

Familjefotografering, 19-29 oktober samt 26-27 oktober

Ännu ett populärt tillfälle att föreviga nuet hos hjärtebarnsmamman och fotografen Nathalie Lundö på Dots and drogs photography. Denna gång tog tolv hjärtebarnsfamiljer tillfället i akt att ta fina familjefoton.

Pappaträff på Swing by Golfbaren, 19 oktober

Tio pappor deltog på höstens pappaträff som bestod av en god middag följt av en rafflande fajt på minigolfbanorna.

Höstens familjebad startade den 20 september

Med start den 20 september så pågår vårt familjebad under tio fredagar i den uppvärmda terapibassängen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Familjeresa till mysiga bad och kurorten Sopot i Polen, 6-8 september

En mycket trevlig resa till mysiga Sopot. Mycket skratt och härlig samvaro.

Hjärtebarnsloppet, 2 juni

För fjärde året i rad var det dags för Hjärtebarnsloppet! En härlig dag med mycket kul på Östermalms IP som avrundades med årets lopp som i år samlade in cirka 100.000:- till Hjärtebarnsfonden!

Målning på KUL akademi konstskola, 13 april

Fem barn och fyra vuxna spenderade några kreativa timmar på Kul Akademi där det målades och bjöds på fika.

Familjeträff på Vikingaliv upplevelsemuseum, 7 april

27 medlemmar fick en livfull guidning om livet på vikingatiden. Vi fick t.ex. lära oss att vikingarna (som tvättade sig varje vecka) var betydligt renligare än engelsmännen som tvättade sig en gång om året, och att kammar var eftertraktade bland vikingarna eftersom de ville vara snygga i håret och skägget. Stort tack till Vikingaliv och alla familjer som slöt upp.

Kurs i Hjärt-Lungräddning, 24 mars

Vi var åtta som fick lära oss att rädda liv i denna förmiddag. Första hjälpen med hjärt-lungräddning och vi fick även prova på att använda Hjärtstartare. Livsviktiga kunskaper.

Klättring på Klätterverket, 10 mars

Åtta barn var med på dagens klättring på Klätterverket. En rolig, aktiv förmiddag!

Handbollslegenden Staffan Olsson föreläste i samband med årsmötet, 6 mars

I samband med vårt årsmöte fick vi besök av Staffan Olsson om berättade om sin karriär om elitidrottare med medfött hjärtfel. Mycket intressant föreläsning och kul med så många medlemmar på plats. Stort tack till Staffan som självklart fick ett hjärtebarnsarmband med sig hem.

Jumpyard i Barkarby, 16 februari

Under vår träff på Jumpyard i Barkarby var det 13 glada barn som var med och hoppade, klättrade, battlade, gjorde volter och åt pizza.

Geléhjärtan och ballonger på Barnhjärtcentrum i Solna, 14 februari

Två av våra medlemmar, Lena och Elin, var under några timmar på plats och delade ut geléhjärtan och ballonger till besökande på mottagningen på alla hjärtans dag som också är alla hjärtebarnsdag!

Vårens familjebad,  27 januari

Äntligen start för vårens familjebad på Karoliska. Badet i den  34 gradiga terapibassängen på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna är en av våra mest uppskattade aktiviteter. Under 10 söndagar badar vi tillsammans.

Klättring på Klätterverket, 16 december

Vi rundar av året med ännu en klättring på Klätterverket. 20 barn och ungdomar var med och klättrade denna gång. Populär aktivitet som avslutades med fika.

Familjefotografering, 20-21 oktober

En bild säger mer än tusen ord. Fotografen Nathalie Lizett Lundö förevigade nuet för 24 hjärtebarnsfamiljer under denna helg i City Studios fotostudio i Fruängen. För sjätte året i rad har City studios sponsrat denna aktivitet genom att kostnadsfritt låna ut sin studio till oss.

Hässelbyloppet, 14 oktober

Vi var på plats på Hässelbyloppet denna soliga söndag. Hässelbyloppet stödjer Hjärtebarnsfonden och vi var på plats för att visa att visa upp oss och sälja armband mm till förmån för fonden.

Familjehelg på Grinda i Stockholms skärgård, 22-23 september

Vi träffades för en familjehelg ute på den mysiga ön Grinda i Stockholms skärgård. Vi startade helgen med en gemensam lunch på lördagen för att sedan besöka gårdsdagarna med ponnyridning m.m. Vi gick en tipspromenad och avslutade lördagen med grillning på kvällen under avslappnade former i Grindas stugby.

Tonårsträff på Gröna Lund med hjärtebarn från hela Sverige! 15 september

Idag träffades ungdomar från Hjärtebarnsfonden i Stockholm, Kronoberg, Väst och Mitt. En kul dag med femkamp, fika, middag och åk i alla roliga karuseller. Förhoppningsvis knöts många nya kontakter under dagen.

Familjebad på Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Solna, 9 september

Idag drog höstens familjebad på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Familjebadet i den uppvärmda terapibassängen är en av våra mest uppskattade aktivitet. Under tio söndagar badar vi tillsammans.

Minigolf med efterföljande picknick, 26 augusti

En trevlig och uppskattad familjeträff anordnades på Golfbaren i Kristineberg den 26 augusti. Sju familjer deltog på denna familjeaktivitet där vi spelade minigolf och åt lunch tillsammans.

Hjärtebarnsloppet, 3 juni.

Den tredje juni slogs det deltagarrekord när Hjärtebarnsloppet gick av stapeln för tredje året i rad med start på Östermalms IP i Stockholm. Hjärtebarnsloppet är ett välgörenhetslopp där hela deltagaravgiften går direkt till Hjärtebarnsfonden. Det var inte bara deltagarrekord utan värmen slog nog också rekord med sina 32 grader vilket fick tävlingsledningen att precis innan start korta av banan för det 5km långa loppet till 2,3km. En rolig och otroligt meningsfull dag full med värme och kärlek. Vi väntar med spänning på hur mycket fonden fick in under denna dag.

Prova på Målning hos Kul Akademi Konstskola, 2 juni

Kul akademi öppnade upp portarna enbart för oss i Hjärtebarnsfonden under detta tillfälle. En rolig och kreativ aktivitet som vi planerar att erbjuda i höst igen.

Invigning av ett stort hjärta på Barnhjärtcentrum på NKS, 1 juni

Idag invigdes det fantastiskt fina hjärtat på Barnhjärtcentrum på NKS med klippning av hjärtballongband, popcorn och cider. Mottagningen har vunnit detta hjärta som är gjort av konstnären Tor Svae. Hjärtebarnsfonden i Stockholm och ”stora” Hjärtebarnsfonden har tillsammans bidragit till en omklädnad av hjärtats insida så att det sjukhusanpassats och får stå på mottagningen! Fantastiskt fint och pedagogiskt hjärta som givit väntrummet ett stort lyft!

Prova på ridning med efterföljande picknick, 19 maj

En mysig dag på lunk i Kring på Lovön där tio barn fick rida en tur på islandshäst och borsta på hästarna och fixa fint i stallet. Dagen avrundades med en mysig picknick i solskenet.

Klättring på Klätterverket, 13 maj.

Söndagen den 13 maj anordnades återigen en uppskattad prova på klättring på Klätterverket i Stockholm. Denna gång deltog tolv barn och två föräldrar. Aktiviteten avslutades med en gemensam fika. En mycket uppskattad aktivitet!

Föreläsning/samtalskväll med syskontema, 3 maj

Vi hade en ny form av föreläsning på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna där föreläsningen blev mer ett samtal mellan deltagare och föreläsare. Stort tack till kuratorn Matilda, barnhjärtsjuksköterskan Arielle, barnkardiologen Ulf och dietisten Therese för en mycket givande kväll tillsammans med er!

Ungdomsträff på Stockholms Spelmuseum, 18 mars

Idag har vi haft ungdomsträff på Stockholms Spelmuseum. En trevlig eftermiddag som avslutades på Espresso house.

Utbildning i Hjärt-Lungräddning, 18 mars

Idag har 20 medlemmar fått livsviktiga kunskaper när Röda Korset höll en utbildning i Hjärt-Lungräddning. En mycket viktig och uppskattad aktivitet som vi nu har erbjudit för tredje året i rad och vi hoppas kunna erbjuda den nästa år igen.

Årsmötet gick av stapeln den 6 mars.

Ett trevligt årsmöte som hölls på Hjärtebarnsfondens kansli i Stockholm. Vi hade dock gärna sett fler medlemmar på plats på mötet. Vi gick igenom året som gick och verksamhetsplanen för 2018. Vi tackar avgående styrelsemedlemmar för deras tid och engagemang och välkomnar nya eldsjälar till styrelsearbetet!

Badet på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna är igång, 4 februari.

En av våra mest uppskattade aktiviteter och något som passar barn i alla åldrar är vårt underbara familjebad! Idag startade vårens familjebad på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna! Vi hyr terapibassängen på Astrid lindgrens barnsjukhus där hela familjen kan bada och leka i det sköna och varma 34 tradiga vattnet! Detta är en av våra mest uppskattade aktiviteter som vi försöker erbjuda våra medlemmar varje vår och höst.

Klättring på Klätterverket, 17 december.

Söndagen den 17 december anordnades en prova på klättring på Klätterverket i Stockholm. Aktiviteten avslutades med fika. En mycket uppskattad aktivitet som vi planerar att kunna erbjuda våra medlemmar snart igen.