Navigering

Lägerverksamhet

Citat från mamma Åsa som var med på Prova-på lägret 2019, ett bevis på att våra läger är uppskattade och gör skillnad för hjärtebarnen och deras familjer!

”Vilken fantastisk vecka för våra hjärtebarn och även för oss föräldrar. Helt superbra!!! Alla barn ville göra om veckan nästa år!
Det blev ett himla bra gäng. Barnen blev en grupp direkt efter tisdagens första aktivitet, sedan höll de koll på varandra och brydde sig om alla, stora som små. En supervecka – TACK!”

Läs artikeln i Hjärtebarnet här om årets sjösportläger

 

Hjärtebarnsfonden ordnar årliga läger för barn och ungdomar med hjärtfel och deras familjer samt för vuxna födda med hjärtfel. Med på lägren har vi ledare med erfarenhet av barn med särskilda behov samt medicinskt ansvariga.

Sjösportsläger
Har du aldrig seglat förut och är nyfiken på att prova på så är Sjösportsläger på Assö något för dig. Lägret riktar sig till ungdomar mellan 12 och 17 år, både hjärtebarn och syskon. Läs mer och anmäl dig till Sjösportsläger här.

Ridläger
Sommarens roligaste ridläger för barn och ungdomar med hjärtfel i åldern mellan 10 och 17 år sker på Vedbände gård. Reserverade platser finns för dem som inte har någon ridvana sedan tidigare. Läs mer och anmäl dig till Ridlägret här.

Nordiskt läger
Hjärtebarnsfonden samarbetar med de nordiska hjärtebarnsförbunden och arrangerar tillsammans ett nordiskt läger för ungdomar mellan 15 och 18 år. 2019 är det Nordiska lägret på Island. Läs mer och anmäl dig till Nordiskt läger här.

Guch-vinterläger
För dem som fyllt 18 år erbjuder Hjärtebarnsfonden i mars månad en 4 dagars vistelse i snösäkra Trillevallen i närheten av Åre, där skidåkning varvas med diskussioner som har hjärtat i fokus. Läs kommentarer och se bilder från lägret 2019 här.

Prova-på läger
Är du mellan 6 och 10 år och vill utforska olika sporter? Då är Hjärtebarnsfondens Prova-på läger på Bosön något för dig!
Läs kommentarer och se bilder från lägret 2019 här.

Nytt för 2019- E-sport läger
Under höstlovet 2019 välkomnar vi hjärtbarn i åldrarna 13-16 år till E-sportsläger på Bosön i Stockholm! Läs mer och anmäl dig till E-sport lägret här. Läs mer och anmäl dig till E-sport lägret här.

Syskonläger
Anordnas av Ågrenska i Göteborg och är till för ungdomar i åldrarna 14-19 år som har ett syskon med funktionsnedsättning. Syftet är att få känna gemenskap och utbyta erfarenheter med andra i liknande situation. Läs mer och anmäl dig till syskonlägret här

Sök bidrag för din lägervistelse
Hjärtebarnsfonden ger ekonomiskt stöd till särskilt drabbade familjer. Du som är förälder till ett hjärtebarn kan ansöka om ekonomiskt stöd för ditt läger. Läs mer och ansök här

Vill du vara med som ledare på något av våra läger?
Läs mer om våra volontärer här

Vill ert företag sponsra vår lägerverksamhet med en gåva, tid eller annat?
Ta kontakt med oss för att se hur ni kan bidra!

Har du frågor och funderingar inför nästa års lägerverksamhet så hör gärna av dig till Projektkoordinator marika.birgersson@hjartebarnsfonden.se eller telefon 08-442 46 52.

Läs om tidigare läger och titta på bilder på vår Facebooksida för Hjärtebarnsfondens lägerverksamhet här.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara