Navigering

Sjösportsläger

Sjösportslägret, tidigare känt som Seglarläger, erbjuder segling, vattenskidor, paddla kanot, åkring och andra marina aktiviteter till ungdomar i åldrarna 14-17 med hjärtsjukdom. Läkare och sjuksköterska är med på lägret och deltar i alla aktiviteter. Det behövs inga förkunskaper för att söka till lägret. Lägret har de senaste åren varit på Assögården, Barnens ö, norr om Norrtälje. Lägrets program är helt uppbyggt omkring segling men också aktiviteter med inslag av lek och tävling som ”Assö Yacht Club Poker Run” som var nytt för 2017. Filmkväll med lugna inneaktiviteter finns också med på programmet. De flesta deltagare brukar, trots den korta lägertiden, kunna segla utan instruktör vid fredagens avslut. Våtdräkter finns att låna under lägret.

Katarina Hanseus, lägerledare och medicinsk ansvarig:

”Det är bra med läger. De allra flesta som fötts med hjärtfel och blivit behandlade för det känner sig ofta lite udda. De har varit med om något andra inte har och många känner att de sticker ut lite. På lägret är de bara en i mängden. Det är den innersta filosofin med lägret på Assö, att de inte avviker det minsta lilla. Hjärtfelet har ingen betydelse när man är på lägret. Man är som alla andra.”

Sista ansökningsdag för Sjösportsläger 2019 är den 1 februari 2019. Mer detaljerad information om lägret 2019 uppdateras inom kort.

Datum: 21-27/7

Kostnad: Medlem i Hjärtebarnsfonden 2500 kr.  Icke-medlem 5000 kr.

Antal deltagare: 15 personer.

Ansök till lägret här!